SEMINARAS „GYDOMOJI MITYBA: KOKS MAISTAS MUS GYDO, O KOKS SARGDINA“

Šaltasis sezonas dažniausiai skatina ne tik rengtis šiltesniais drabužiais, bet ir puikiai atsispindi mūsų lėkštėse. Ką valgyti, kad jaustumėtės sotūs, tačiau energingi ir gyvybingi? Ar tikrai sočiau ir riebiau valgydami būsime sveikesni? Vyraujančius mitus apie mitybą paneigė sertifikuota gydomosios mitybos specialistė „Gydanti lėkštė“ įkūrėja Ingrida Kuprevičiūtė, š. m. gruodžio 12 d. seminare „Gydomoji mityba: ateik ir sužinok koks maistas mus gydo, o koks sargdina“, Naujojoje Akmenėje.

Seminaro metu daug dėmesio buvo skiriama cukraus ir įvairių riebalų tematikai. Lektorė ragino labai atidžiai skaityti produktų sudėtį, nes kai kuriais atvejais gamintojai žymėdami produktus ne tik kad negamina jų sveikesnių, o atvirkščiai – į maistą deda priedus, kurie nėra rekomenduojami, kad tik jų gaminys būtų kuo daugiau vartojamas. Lektorės teigimu, svarbu stebėti, kad produktuose cukraus ir druskos kiekis būtų kuo mažesnis, o pastebėjus produkto etiketėje sudėtyje hidrintus riebalus, tokią prekę geriau iškart padėti atgal į lentyną.

Seminaro pabaigoje vyko širdžiai naudingų ir sveikų kokteilių degustacija.

Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Justina Kazickaitė

Random Posts